Gânduri de noapte scrise uneori ziua..

Superlativul absolut

>> 11 mai 2009

Unii oameni se considera frumosi doar pentru cum arata. Neintelegand cam ce vrea de la viata asta frumusetea unui om. O fi vorba si despre caracter? Si despre frumusete sufleteasca? Nu-i intrebati, nu vor sti raspunsul. Sau daca il vor sti au sa vi-l spuna doar daca da bine la "fatada". Daca nu, puteti uita.

Zbaterea lor de zi cu zi e pozatul in ceva ce n-au sa ajunga niciodata. Dar e important sa para altceva decat sunt. Fiindca le e rusine. De ei. De ceea ce sunt in realitate. Si mint. Mint intr-o veselie. Continuu, doar, doar de se vor convinge si pe ei ca pot fi mai mult. Si culmea e ca isi doresc sa primeasca tot ce nu sunt ei in stare sa dea. De ce? Fiindca "merita".

Dar acum e cam irealist sa imparti lumea in doua: prostii si tu. Adica acel TU scris cu majuscule, piscul piscurilor, superlativul absolut, alfa si omega, inceputul si sfarsitul,...si de cealalta parte prostimea. Aia pe care ii faci din cuvinte in speranta ca "pun botul" la aberatiile emise. Aia la care nu te arati cum esti in realitate de frica sa nu pici de pe piedestal. Un piedestal penibil, de carton...

Voi astia de va simtiti descrisi de randurile de mai sus, luati o pauza. Incercati sa reveniti cu picioarele pe pamant. Nu sunteti ceea ce spuneti ca ati fi, sunteti doar suma lucrurilor pe care ati fost in stare sa le faceti. Si nu mai fiti naivi, fratilor. Prostii nu-s chiar atat de prosti. Iar de primit veti primi fix ce veti merita. Pe masura a ceea ce ati dat si voi. Si lasati-o balta cu aprecierile gen "nedemn" daca voi n-ati facut exercitiul demnitatii. Si nu zbierati in gura mare tot ce aveti chef pretinzand "discretie" de la altii. Cine stie, poate imposibilul va deveni posibil. Poate veti reusi sa-i apreciati pe cei de la care pretindeti apreciere.

In tara asta pana si publicitate e interzis a se face prin comparatie. Vindeti-va produsul "EU" prin ceea ce sunteti capabili nu prin ceea ce credeti ca ati putea fi. Nu prin comparatie. Cereti ce puteti da!
Sunteti capabili? Eu cred ca nu !



0 comentarii:

Persoane interesate

About This Blog

Faceți căutări pe acest blog

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP